Εικόνες

Η νεράιδα μαγείρισσα

Η νεράιδα μαγείρισσα

Τα παραμύθια της παρασκευής ΙΙ την παρασκευή 28-2-14 στις 7.00 μ.μ στο βιβλιόπολις φιλοξενούν το παραμύθι»Η νεράιδα μαγείρισσα»της Λίνας Μουσιώνη από τη σειρά μικρές καληνύχτες του Μεταιχμίου σε εικονογράφιση της καλαματιανής Ζωής Λούρα, διαβάζει η Άννα Ρεσβάνη. Επίσης φτιάχνουμε μάσκες γεμάτες φαντασία!!!

Η ψαρόσφαιρα που κατασκεύασαν τα παιδιά των παραμυθιών της παρασκευής ΙΙ.

5

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, «Τριγωνοψαρούλη μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ… αχινό» από τις εκδόσεις πατάκη και το βιβλιοπωλείο βιβλιόπολις. Ο Βαγγέλης ξεκίνησε την περιήγηση και παρουσίαση του βιβλίου του από την Καλαμάτα και θα πάει σε πολλές ακόμη πόλεις της Ελλάδας. Τα παιδιά κλήθηκαν να κατασκευάσουν την ψαρόσφαιρα όπως αυτά τη φαντάζονταν. Η ψαρόσφαιρα λοιπόν των παραμυθιών της Παρασκευής ΙΙ, είναι μια σφαίρα από λινάτσα και φύλλα ελιάς. Τα παιδιά σκέφτηκαν ότι με φύλλα ελιάς στεφάνωναν τον νικητή των αγώνων στην αρχαιότητα, οπότε και η ψαρόσφαιρα θα ήταν ωραία αν ήταν από φύλλα ελιάς. Άλλο παιδάκι είπε ότι πόλη μας φημίζεται και για το λάδι της, θα ήταν πολύ ωραίο η σφαίρα που θα στέλναμε στα Γιάννενα, στον επόμενο σταθμό του Τριγωνοψαρούλη να είναι από φύλλα ελιάς. Και να που έγινε πραγματικότητα.

Στα παραμύθια της Παρασκευής ΙΙ το παραμύθι του Ντέιβιντ Μακ Κι «Ελμέρ»

Τα παραμύθια της παρασκευής ΙΙ θα παρουσιάσουν την παρασκευή 31 Ιανουαρίου στο βιβλιόπολις στις 7.30 το παραμύθι του Ντέιβιντ Μακ Κι «Ελμέρ» από τις εκδόσεις Πατάκη. Ένα παραμύθι που μιλά με έναν πολύ διαφορετικό και πολύχρωμο τρόπο για τη διαφορετικότητα.Διαβάζει και δραματοποιεί η Άννα Ρεσβάνη.

«Η ακρίδα και ο βάτραχος και το καλό συναπάντημα»

Η ακρίδα και ο βάτραχος και το καλό συναπάντημα του Τάσου Ιωαννίδη στα παραμύθια της παρασκευής ΙΙ στο βιβλιόπολις είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να δραματοποιήσουν οι μικροί μας φίλοι. Διάβασε η Άννα Ρεσβάνη.

«Τα παραμύθια της παρασκευής ΙΙ»

Τα παραμύθια της παρασκευής ΙΙ στο βιβλιόπολις ξεκινούν τις συναντήσεις τους για το 2014 σήμερα παρασκευή στις 7μ.μ με δυο παραμύθια το «Αχ, γιατί να είμαι Γάτα» των Colin και Jacqui Hawkins και το «Είμαι ένας βάτραχος μικρούλης ο Εμμανουήλ Α. Μπακακούλης»των Dick King Smith και Martin Honeysett και τα δυο σε στίχους Μαριανίνας Κριεζή από τις εκδόσεις Αιώρα. Διαβάζει η Άννα Ρεσβάνη.

Το 24ο δημοτικό σχολείο καλαμάτας υποδέχεται το καλοκαίρι!

Το 24ο δημοτικό σχολείο καλαμάτας υποδέχεται το καλοκαίρι!

ΠΡΟΣΛΗΣΗ
Το 240 Δημοτικό σχολείο
σας προσκαλεί στην γιορτή λήξης της σχολικής χρονιάς
«Αποχαιρετώντας το σχολείο, καλωσορίζοντας το καλοκαίρι»
την πέμπτη 13 Ιουνίου στις 8.30μ.μ
στον προαύλιο χώρο του σχολείου.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Η διευθύντρια του σχολείου
Αθανασία Χρονοπούλου

ΓΙΟΡΤΉ ΛΗΞΗΣ ΣΤΟ 11ο Δημοτικό σχολείο καλαμάτας

ΓΙΟΡΤΉ ΛΗΞΗΣ ΣΤΟ 11ο Δημοτικό σχολείο καλαμάτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ 11Ο Δημοτικό Σχολείο υποδέχεται το καλοκαίρι με θεατρικές παραστάσεις και τραγούδια

Το 11ο Δημοτικό υποδέχεται το καλοκαίρι με σειρά εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων. Την Πέμπτη 13 Ιουνίου οι εκδηλώσεις ξεκινούν από το πρωί στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, όπου θα παρουσιαστούν τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν τη σχολική χρονιά που μας πέρασε.
Πιο συγκεκριμένα η πρώτη τάξη Α1 και Α2 θα παρουσιάσει το «Διακοπές στο φαγητονήσι» της Άννας Σιγγίκου (πρόγραμμα διατροφής, δασκάλες: Σοφία Τσαγδή και Παναγιώτα Παναγοπούλου).
Η Τρίτη τάξη θα παρουσιάσει το Γ2 το «Τα σήματα τρελάθηκαν» της Άννας Ρεσβάνη, (πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής, δασκάλα: Δήμητρα Σκαράκη) και το Γ1 το «Το χαρούμενο Λιβάδι» της Φιλιώς Νικολούδη σε διασκευή της Βασιλικής Βλάχου (δασκάλα του τμήματος).
Η Τετάρτη τάξη υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα το νερό και θα παρουσιάσει το «Προσοχή πετρελαιοκηλίδα» της Άννας Σιγγίκου (πρόγραμμα περιβαλλοντικό με θέμα το νερό. Δάσκαλοι των τμημάτων Φωτεινή Τομαρά Δ2 και Νικόλαος Αλεξόπουλος Δ1).
Η Πέμπτη τάξη (Ε2) θα παρουσιάσει το «Μια περιπέτεια για την Ιουλιέτα» διασκευή της Άννας Ρεσβάνη μια θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος της Σοφίας Παπαγιάννη «Μια περιπέτεια για το Ρωμαίο» (πολιτιστικό πρόγραμμα θεάτρου με θέμα Μύθοι Μύθοι Παραμύθι Ιστο Ιστο ιστορίες, υπεύθυνη: Άννα Ρεσβάνη: Θεατρολόγος, δασκάλα της τάξης Αναστασία Οικονομοπούλου).
Το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7.00μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου θα παρουσιάσει η έκτη τάξη, αποχαιρετώντας το δημοτικό σχολείο, σκηνές από τον ελληνικό κινηματογράφο «Το ξύλο βγήκε από τον Παράδεισο, Ο Ζήκος και η Νεράιδα και το παλικάρι» θεατρική προσαρμογή: Άννα Ρεσβάνη (δασκάλες των τμημάτων: Αγγελική Κωνσταντακοπούλου, Παναγιώτα Αντωνοπούλου).
Την μουσική επιμέλεια όλων τον παραστάσεων έχει η Αντωνία Ανυφαντή (μουσικός του σχολείου) και την θεατρική διδασκαλία η Άννα Ρεσβάνη (θεατρολόγος του σχολείου).